GALLERIES

  BEAUTY TALKS – Karoline Concha Ramult

  KAROLINECONCHARAMULTOPENING

  Karoline Concha Ramult är kvinnan bakom den kända modeprofilen,
  Karoline de la Concha. Hon titulerar sig som kreativ rådgivare, och jag skulle tro att hon har en av de snyggaste private shopping experiences som finns, norr om Paris.
  Karoline tar emot mig en torsdagsförmiddag i familjens vackra tegelvilla i Råådalen,
  strax söder om Helsingborg

  beautytalkscoffetable

  centrepiececentre

  bookshelf+toys

  Det är första gången vi träffats men Karolines varma, inkluderande och genuint inspirerande sätt att vara, gör det så lätt, och vårt samtal flyter fram.
  Karoline berättar entusiastiskt om sin karrär, butikskoncept och familj.
  Hennes fartfyllda och färgglada sätt smittar av sig och hon pratar värlsvant om sina skönhetsfavoriter och märkesval. Karolines goda smak genomsyrar allt.

  karolinedelaconcha1
  portraitofalady

  fragrances

  Karoline Concha Ramult har en gedigen bakgrund inom mode. Hennes moderesa började när hon pluggade PR i New York på FIT och hade sin efterföljande praktik på NARS.
  När 9/ 11 grusade hennes fortsatta New York planer, tänkte hon om och stannade kvar i Malmö och började istället jobba extra i en butik i Köpenhamn. Karoline trivdes bra med det ansvaret och atmosfären och blev snart butikschef. Efter att ha blivit gravid med sitt första barn bestämde hon sig för att sluta pendla till Köpenhamn och istället starta eget och öppna butik i Malmö. Hon drev butiken där i 3 år. Därefter flyttade familjen till Helsingborg och Karoline startade en ny butik, Mint and Vintage. Den döptes senare om till Gemma.
  2013 flyttade Karoline ut butiken till sekelskiftshuset i Råådalen, då hon insåg att det var dags att skapa något helt nytt.
  Den butiken kom att bli nuvarande koncept, Karoline de la Concha.

  shop
  – “Med all denna erfarenhet var det dags att nischa sig ännu mer och möta min kund. Jag ville ta hand om min trogna kundkrets jag byggt upp genom åren.”
  Det föll sig helt naturligt att ha butiken i husets källare, och det kom att bli den perfekta ytan för Karolines butik.

  leshop
  detailsinshop
  shopstillife

  – “Helheten och upplevelsen är viktig med den här sortens koncept, säger Karoline.
  Man måste nischa sig för att överleva i den här branschen, och verlkligen ägna sig åt det man tror på. Kunderna älskar det!”
  – “Tid är lyx. Dagens kvinna har inte tid att springa runt i butiker. Jag ser mina kunder vart de är i livet idag och vad de behöver i sina respektive liv, oavsett om det är någon som går igenom en separation, en graviditet eller ska vara med på en rättegång. Jag vill möta kvinnan, stärka kvinnan och lyfta henne! I min butik ska hon känna power!
  Och det kan man göra med kläder. Inte bara på ytan utan jag vill verkligen nå in på djupet. Lyfta fram det som är bra! En snygg midja, ben, ta fram kundens färger. Eller kanske våga vägra svart? Man går ju oftast på samma missar gång på gång!
  – Köp färre bra grejer som lyfter och stärker dig. Jag hjälper till att ta fram skölden eller rustningen eller kalla det kanske en förlängning av dig själv? Man vill ju inte se ut som alla andra!”

  shopfloor
  När du tänker ut outfits till din kund, tänker du även in hår, mejk och styling?
  – “Ja verkligen! Helheten är jätteviktig. Jag tänker in allt från skor, underkläder, accessoarer, hårstil och kanske rekommenderar jag att lägga till ett rött läppstift.
  Gör du även stylinguppdrag för tidningar?
  – Jag skulle gärna göra det men allt handlar om tid. Just nu håller jag på att ta fram ett nytt koncept som inkluderar garderobsplanering, styling, behovsanalys och rensning. Att hitta en röd tråd bland sina plagg. Bolla ideer. Kanske sätta ihop olika set. Ett för måndag, ett för tisdag osv”
  skincarestillife

  En vanlig arbetsdag, hur ser din personliga skönhetsrutin ut?
  – “Jag tycker rengöringen är super, superviktig! Jag har en fantastisk rengöringskräm som är extremt återfuktande, den kan jag inte leva utan, sen försöker jag få in en skrubb för att få igång ansiktet lite. Jag gillar amerikanska märken.”
  NARSbodyoil1
  -” Min grej är fukt. Ansiktsoljor i kombination med ansiktskrämer med mycket fukt i. Sen lite foundation, mascara och så fyller jag i ögonbrynen. Röda läppar är pricken över i:et.
  Utan dem känner jag mig naken. Sen har jag börjat gå och göra naglarna på salong. De håller såå mycket längre! Och så skönt att få det gjort! De håller dessutom i 3 veckor och kostar typ 250 kronor.
  – Sen älskar jag ansiktsmasker och scrubbkrämer. Om det är något som min man vet att jag blir glad av att få, när han kommer hem efter en resa, så är det ansiktsmasker eller scrubbkrämer.”
  makeupredlip
  Köper du själv mycket beauty när du är ute och reser?
  – “Ja! Mest hudvård, oljor och krämer. Det är så spännande att se olika skönhetsrutiner runt om i världen! Jag ber dem alltid att visa mig vad de är bra på just i detta landet.
  Nu när jag var i USA tex så gick jag till Space NK och bad de visa mig vad som är bra för just min hud. Där hittade jag Kat Burki. Absolut bästa rengöringen.”

  Gör du något annorlunda om du ska gå ut på kvällen?
  – “Kanske gör jag något lite mer runt ögonen. Men inte om jag har röda läppar.
  Det får vara antingen eller där, tycker jag. Och så tar det så lång tid och man måste vara bra på det. Något jag verkligen skulle vilja lära mig är en sån där snygg Cateye, en riktig Kate Moss Eyeliner. Det får du gärna lära mig! Det passar ju dessutom till röda läppar.
  Det skulle vara en dröm att kunna det. Jag har typ lyckats få till den 1 gång av 10. Jag tycker det är svårt att veta när man ska avsluta och hur tjock linjen ska vara?”
  Jag fattar. Jag tror det handlar mycket om produkten, att skaffa en eyeliner som följer ögat lätt och som som du enkelt kan hantera. Jag gillar de pennor som är smala och som en följsam tuschpenna. Det kanske du skulle prova?

  fragrance onabook

  Du konsultar ju alla dina kunder och ger dem skräddarsydda råd, känner du att du har förtroende för någon vad gäller din egen look? Finns det någon som du litar på, att ta några beslut åt dig angående ditt utseende?
  – “Ja det har jag! Jag har inte koll på mitt hår. Min frisör litar jag fullständigt på! Hon känner verkligen in mig där! Jag brukar säga “Bestäm du!” Hon klippte tex av mig mitt långa hår och jag är såå nöjd. Jag älskar det!
  Sen går jag och fönar håret på salong varannan vecka, för att det håller sig snyggt så länge då. Jag tvättar inte håret så ofta. Det trivs bäst så. Det kan lätt gå en vecka, 10 dagar emellan. Torrshampoo är bäst!
  Men jag är inte så bra på att gå på ansiktsbehandling..Vad tycker du om det? Ska man det?
  Det här med Portömning och så vidare. Det är jag helt värdelös på.”

  karolinedelaconcha-hair

  5 SNABBA MED KAROLINE
  Torrshampoo eller Wash& Blowdry?
  – Både och.

  Tre skönhetsartiklar du inte kan leva utan?
  – Min ansiktsolja från Raaw in a Jar
  – Min Kat Burki – ansiktsrengöring
  Overnight masque som är cellförnyande från ett annat amerikanskt märke

  Läppstift eller Mascara?
  Läppstift!

  Vilken skönhetsprodukt har du alltid i handväskan?
  Concealer från NARS och läppbalsam

  Signaturdoft?
  Portrait of a Lady – Frederic Malle

  FAKTA
  Namn: Karoline Concha Ramult
  Ålder: 36
  Yrke: Driver butiken Karoline de la Concha och är kreativ konsult
  Familj: Mannen Matias Concha och 3 barn i åldrarna 3, 12 och 14
  Bor: I en fantastisk tegelvilla i Råådalen söder om Helsingborg
  Instagram @karolinedelaconcha

  WHITE

  In English

  BEAUTY TALK #3
  Today we visit Karoline Concha Ramult who is the woman behind the famous fashion profile, Karoline de la Concha. She titles herself creative consultant, and she runs the most unique private shopping experience.
  Karoline and I meet in her beautiful turn-of-the-century house in the Råå-valley, just south of Helsingborg, Skåne.
  She talks about her passion and commitment to fashion, her background in New York and Copenhagen and her worldly manner and good taste runs like a red thread throughout our conversation.
  She tells us all her beauty secrets , and let us in on her favourite brands.

  If you want to read the whole interview in English, I suggest using google translate

  IMAGES AND TEXT: MARINA ANDERSSON

  PREV. ITEM NEXT ITEM
  BY:
  Marina Andersson
  ×
  April 21, 2017

  READ COMMENTS -

  1 COMMENT

  […] I helgen kommer det ett nytt Beauty Talk. Denna gång från New York! Håll utkik här eller på @marinaanderssonmakeup Ni kommer inte vilja […]

  LEAVE A COMMENT