GALLERIES

  BEAUTY TALKS – SOFIA HEDSTRÖM

  SofiaHedstromBEAUTYTALKS

  Sofia Hedström är kvinnan som går på känsla och som drivs av att tolka samtiden.
  Sofia är journalisten som intervjuar de främsta modeskaparna till vardags och har hela världen som arbetsplats.
  Löpning, mode och resor är Sofias stora intressen och de går som en röd tråd genom hennes liv. I skrivande stund har hon genomfört arton maraton och tränar för New York Marathon i november.
  Sofia bor sedan tio år tillbaka i en smakfullt inredd lägenhet på femte våningen i stadsdelen Williamsburg i New York. Jag fick chansen att träffa henne under modeveckan och prata om allt som rör skönhet, driv och lite till!

  BEAUTYTALK-sofia-closeup

  algonquin+ysl

  Berätta lite om vem du är och vad du gör?
  Väldigt mycket olika saker har själv insett. Jag är journalist i botten och har varit det sen jag var femton och började jobba på Skaratidningen. Sen gillar jag att ha olika entreprenörsprojekt vid sidan av. Nu driver jag exempelvis We Got Baggage som hjälper människor att packa smart och nyligen samarbetade vi med NK i Stockholm och Göteborg. Vi har en resepåse för tvätt och en skopåse med axelband som man kan ha med om man vill byta mellan klackar och sneakers under en utekväll. Jag är moderedaktör på Icon, resekrönikör och modejournalist på SvD och sen jobbar jag med SVT och Stil i P1. Bland annat. Mycket av det jag gör är det jag själv är intresserad av: löpning, mode och resor. Jag är väldigt intresserad av varför människor beter sig som de gör, och varför olika trender slår igenom.

  BeautyTalks-ARTWALL

  Du är ju en känd maratonlöperska och du har gjort det till din grej att springa i klänning och läppstift. Hur uppstod den idén?
  Det har varit en naturlig utveckling. När jag började springa kände jag absolut ingen annan som sprang. Jag började springa i klänning och läppstift för det är så jag ser ut till vardags. Jag bär nästan aldrig byxor, max en gång om året. Jag fick en del kommentarer i början om att jag inte skulle vara en seriös löpare, men sen dess har löparkulturen blivit lite mer tillåtande och fler olika typer av människor har börjat springa.

  Beautytalk-goldmedals

  BeautyTalks-corals + lipstick

  Och läppstiftet? Kom det också in där?
  Jag har alltid gillat att gå ut och dansa. Det är det jag gör om jag går ut på klubb och då är man ju fullt sminkad. Eftersom det funkar, så det borde vara exakt samma sak när man springer tänkte jag och det visade sig vara rätt. Ett maraton är mycket känslor och press, man behöver något som ger en trygghet. För mig handlar det om att se ut som jag gör i alla andra sammanhang. Dels handlar det om sminket, men sen också att jag har min parfym – Frédéric Malle Dries Van Noten, och att jag lägger ned lite extra tid på eyelinern och inte slarvar. Ritualen får mig att känner mig redo.

  BEAUTYTALKS- fashionmanifesto

  Har du beprövade produkter som du vet funkar när du är ute på långa löprundor och blir svettig?
  Nej egentligen inte. Jag har alltid samma grundsminkning: En tjock eyeliner, mascara och ett rött läppstift! För mig är löpning avslappning, något som får mig att må bra och ger mig njutning. Jag känner att jag kan ha ett oregelbundet liv just för att jag har löpningen. Jag kan lättare hantera jetlag, slappna av och klara av stress. Jag vill att fler ska våga sig in i löparvärlden.
  Jag springer fyra-fem gånger i veckan och har gjort det i tio år. Jag kommer springa hela livet och mitt mål är att även bli den äldsta kvinnliga maratonlöparen.

  BATHROOM

  När man ser dig på TV eller i tidningsreportage så är du alltid snyggt klädd med matchande accessoarer. Vad är det som avgör vad du sätter på dig?
  Det är ALLTID en känsla! Vissa plagg jag köper, hittar jag kombinationer till först långt efteråt. Det är någon slags kreativitet tror jag. Dagen blir ju så mycket roligare om man har en kreativ klädsel!

  glasses

  Tänker du likadant kring dina outfits , även om det är Miuccia Prada eller Karl Lagerfeldt du ska träffa? Tänker du in inspiration från deras kollektioner, eller hur går tankarna där?
  Ibland frågar jag mig, “Hur vill jag att det här mötet ska bli?”. Det sätter igång en kreativitet, men gör också att själva mötet blir förhöjt. Oftast inspireras jag av något konkret som en film eller ett foto som jag försöker återskapa snarare än en designer. Jag tror väldigt mycket på att ha olika trygghetsrutiner speciellt om det är mycket intervjuer som ska göras och mycket stress och lite sömn, som under modeveckorna, då ser jag till att smörja in mig ordentligt. Det är en ritual som får mig att känna mig trygg.
  Anpassar du hår och mejk till dina outfits då också?
  Mejken är alltid densamma, men håret skulle jag nog vilja säga är mer årstidsbundet. På vintern har jag ofta utsläppt. Jag experimenterar i och för sig med det eviga problemet sidbena eller mittbena, men det går lite i vågor. På sommaren har min frisör sagt att jag måste skydda håret från solen, och eftersom jag är en strandperson, så har jag nästan alltid någon slags fläta på sommaren.

  chanelbag

  bathroomcorner1

  Gör du frisyrerna själv eller går du och får dem fixade?
  Nej jag gör allt själv! Har inte använt en hårfön sen jag gick på mellanstadiet.
  Jag använder INGA hårprodukter. Håret måsta vara superenkelt. Jag har sagt till min frisör att hon måste stoppa mig om jag kommer till henne och säger att jag vill klippa lugg, för komplicerat. Det mest komplicerade jag använder för håret är en hårolja endast för att skydda håret på sommaren.

  Beauty talks- driesvannoten

  Jag har förstått att du har en alldeles speciell relation till dofter. Vi har ju redan varit inne på din signaturdoft, Frédéric Malle Dries van Noten. Hur kommer det sig att det blev just den?
  Jag hittade min doft julen 2013. Jag firade jul i New York med min bästis och vi bestämde oss för att åka till Barney’s och köpa varsin ny parfym för att starta om året. 2013 var ett riktigt dåligt år för oss båda. New York var täckt av snö och det var inte många som vågat sig ut, åtminstone inte till parfymavdelningen på Barney’s. Vi gick runt själva på varuhuset och provade parfymer i ganska många timmar, fick full service och valde noggrant. Kanske är det psykologiskt, men när jag väl hittade den här parfymen så kändes det som att allt vände. 2014 blev ett mycket bättre år och kanske är det därför parfymen gör att jag känner mig rustad och redo. Den bästa komplimangen jag kan få är när någon säger att jag doftar gott, och det gör folk ofta när jag har den här parfymen. Folk har sprungit efter mig på gatan och sagt att jag doftar gott. När jag hittar något jag gillar har jag inga problem med att säga att jag kommer ha det resten av livet. Jag kommet ha långt hår resten av livet, jag kommer springa resten av livet och jag kommer ha den här lägenheten resten av mitt liv. Jag tror också att den här parfymen kommer hänga med. Jag har även en annan doft som heter Acqua dell´Elba som är från en liten italiensk ö, det är öns signaturdoft och den doftar väldigt marint. Oftast när jag är i någon beach-situation så använder jag den doften eller när jag är ute och reser. Båda dofterna är unisex.

  cetaphil
  Kommer du ihåg ditt första doftminne?
  Doft är svårt att minnas. Jag intervjuade en parfymprofessor nyligen om doftminne och hon sa att det är väldigt mycket rysk roulette om vad det är som triggar de där doftminnena. Jag kan inte säga att jag kommer ihåg mitt första doftminne, men jag har alltid älskat doften av regn på asfalt.

  Minns du din första parfym som du hade när du var yngre?
  Jag minns att jag köpte min första parfym för mina egna fickpengar när vi var på semester med familjen, Musk by Alyssa Ashley, och sen hade jag även Red Door från Elisabeth Arden.

  BeautyTalks - rocks

  New York är fullt av dofter, hur skulle du vilja beskriva din hemstads doft?
  Jag brukar faktiskt tänka på det, speciellt när jag är ute och springer. New York är en stad med så många olika dofter. Olika matdofter och olika människor med olika parfymer. Det är en väldigt högljudd stad, inte bara med ljud utan även vad det gäller dofter. Mitt svar är att New York har en högljudd doft!

  soap

  Hur ser din skönhetsrutin ut en vanlig dag i New York?
  Ofta går jag ut och springer på morgonen, sen duschar jag och försöker tvätta håret så sällan som möjligt. Jag använder Redkens , All soft serie, som jag tycker har det bästa shampoot och balsamet. Och deras inpackning använder jag flitigt!
  Sen är jag en person som aldrig har gillat duschgele, så det hoppar jag över. Jag smörjer däremot in mig noggrant och då använder jag, Kiehls Corps de Creme.
  Sen använder jag en peeling pad från Neostrata, som min facialist i stockholm rekommenderat, som gör att jag får lite mera lyster i hyn. Jag brukar vänta femton minuter på att padsen ska verka och sen smörjer jag in mig med en ansiktskräm från Cetaphil och sen en tinted moisturizer från Laura Mercier. Jag använder alltid eyeliner. Just nu har jag en mörkblå från Chanel men annars brukar jag använda en från Maybelline som heter Stilleto som man typ kan köpa i mataffären. Min favoritmaskara är Babydoll från YSL och läppstiftet som jag har just nu är från Chanel och heter Dimitri.
  lipstick

  Har du några särskilda Beauty Stops dit du återvänder här i New York?
  För ögonbrynen brukar jag gå på trådning, det blir alltid jättebra. Vaxning gör jag på en salong i West Village, manikyr och pedikyr är gel i mitt kvarter och massage unnar jag mig ofta. Jag älskar även skrubbning och är stammis på ett koreanskt ställe och ibland går jag till Russian Turkish Baths för platza och bastu.

  beauty talks- livingroom1

  Har du något skönhetstips du har lust att dela med dig av till andra kvinnor?
  Kroppen kommer ändra sig oavsett om man vill det eller inte med rynkor och annat, men det är just därför man ska satsa på att känna sig mjuk och len i huden och dofta gott. Jag rekommenderar att regelbundet gå och göra en kroppsskrubb som tar bort alla döda hudceller och att smörja in sig ordentligt. Känner man sig mjuk, så känner man sig ofta mer attraktiv och att känna sig attraktiv har inget med åldern att göra!

  FAKTARUTA
  NAMN Sofia Hedström
  ÅLDER 39 år
  BOR Williamsburg, New York
  GÖR Journalist, författare och entreprenör
  AKTUELL MED We Got Baggage New York och ett samarbete med NK
  INSTAGRAM @sofiaheadstrong

  PREV. ITEM NEXT ITEM
  BY:
  Marina Andersson
  ×
  October 15, 2017

  READ COMMENTS -

  0 COMMENTS

  LEAVE A COMMENT