Warning: include(/nfs/c02/h07/mnt/21885/domains/marinaandersson.com/html/wordpress/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /nfs/c02/h02/mnt/21885/domains/marinaandersson.com/html/wordpress/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 92

Warning: include(): Failed opening '/nfs/c02/h07/mnt/21885/domains/marinaandersson.com/html/wordpress/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php-5.6.21/share/pear') in /nfs/c02/h02/mnt/21885/domains/marinaandersson.com/html/wordpress/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 92

Warning: include_once(/nfs/c02/h07/mnt/21885/domains/marinaandersson.com/html/wordpress/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /nfs/c02/h02/mnt/21885/domains/marinaandersson.com/html/wordpress/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 116

Warning: include_once(): Failed opening '/nfs/c02/h07/mnt/21885/domains/marinaandersson.com/html/wordpress/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php-5.6.21/share/pear') in /nfs/c02/h02/mnt/21885/domains/marinaandersson.com/html/wordpress/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 116

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /nfs/c02/h02/mnt/21885/domains/marinaandersson.com/html/wordpress/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php:92) in /nfs/c02/h02/mnt/21885/domains/marinaandersson.com/html/wordpress/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 1197
BEAUTY ALPHABET – M – Marina Andersson
GALLERIES

    BEAUTYALPHABET-M

    Dagens bokstav i Skönhetsalfabetet är M

    M som i Mjölksyra

    I skönhetsvärlden är mjölksyran kanske mer känd som Lactic Acid, om du läser innehållsförteckningar på produkter.
    På gymet däremot, står den inte speciellt högt i kurs.
    Det vi brukar kalla mjölksyra, känslan som uppstår vid ett hårt fyspass och gör så att musklerna värker, heter egentligen inte alls mjölksyra, utan laktat.
    Och laktat har inget med mjölksyra att göra alls.
    Skönt att ha benat ut det.
    Idag ägnar vi oss alltså åt mjölksyran, lactic acid, som förekommer i din hudvård!

    Mjölksyran används även den som en AHA-syra och framställs främst ur sura mjölkprodukter och jästa frukter.
    Den är en mildare variant än andra AHA-syror och perfekt för oss som har känslig hy.
    Den funkar precis som andra AHA-syror, men tar bort döda hudceller på ett mildare sätt och gör att din hy ser klarare och friskare ut. Den agerar även djupt återfuktande och stimulerande.
    AHAs ingår i kategorin Kemiska Exfolianter, som vi pratade om på bokstaven E i Beauty Alphabet. Minns ni?
    Andra AHAs i liknande kategori är Citric Acid från citrus frukter och Glycolic Acid från sockerrör.
    Tillsammans med Lactic Acid är de ett bra alternativ på peels som förbättrar hudkvaliten och agerar Anti-Aging på lång sikt.

    AHAs är bra för hud som är torr, ojämnt pigmenterad, fet, acne benägen mm

    Du kan hitta mjölksyra i en mängd olika produkter tex hudkräm, serum och rengöringsprodukter. Även hårvård.

    Här följer några produkter som innehåller mjölksyra i olika prisklasser
    Cicamed Cleanser antioxidantcicamed cleanser

    Ansiktsserum från Cicamed
    cicamed-serum-aha-30-ml-0

    REN Glycolactic Radiance Renewal Mask

    REN-glycolactic-radiance-renewal-mask

    Sunday Riley Good Genes Treatment

    SUNDAYRILEY

    MARIA NILA Structure Repair Masque

    MARIA NILA

    Jag provade och skrev om Dermalogicas Multivitamin Power Recovery Masque som innehåller mjölksyra här.

    LOVELYLIFEBKG


    In English

    Todays letter in the Beauty Alphabet is M

    M is for Mjölksyra
    In English Mjölksyra is called Lactic Acid

    In the beauty world, lactic acid is a great AHA.
    In the gym, however, lactic acid, is not particularly highly regarded.
    What we usually call lactic acid, the feeling that occurs after a tough workout and makes our muscles ache, is not really called lactic acid, but lactate.
    And lactate has nothing to do with lactic acid.

    But today we devote ourselves to lactic acid, which is present in our skincare routine!

    The lactic acid is also used as an AHA and is produced primarily from sour milk products and fermented fruit.
    It is a milder version of AHAs and ideal for us who have sensitive skin.
    It works just like other AHAs, but removes dead skin cells in a milder way, and make your complexion look brighter and healthier. It is also deeply hydrating and stimulating.
    AHAs are included in the category of Chemical Exfoliants, that we talked about during the letter E in the Beauty Alphabet. Do you remember?
    Other AHAs in similar category is Citric acid from citrus fruits, and glycolic acid from sugar cane.
    Along with Lactic Acid, they are a good option for peels that improve quality of skin and act Anti-Aging in the long term.

    AHAs are good for skin types that are dry, unevenly pigmented, oily, acne prone, etc.

    You can find lactic acid in a variety of products such as moisturizers, serums and cleansing products. Even Haircare.

    Above you see some examples of products containing Lactic Acid.

     

    Sources:
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15308499
    http://www.livestrong.com/article/470283-what-is-the-difference-between-lactic-acid-lactate/

    PREV. ITEM NEXT ITEM
    BY:
    Marina Andersson
    ×
    October 17, 2016

    READ COMMENTS -

    0 COMMENTS

    LEAVE A COMMENT